Een Maine Coon kitten nemen

Als je een grote kat wilt, kun je overwegen om een Maine Coon kitten te kopen. Dit is de grootste huiskat die er is. De katers wegen gemiddeld zeven of acht kilo, soms nog meer. Een reus dus onder de katten, maar dan wel een grote vriendelijke reus. Dat is hoe hij algemeen bekend staat. Het is een ras die niet door mensen ontwikkeld is, maar uit zichzelf ontstaan is, mogelijk als een vermenging van de Noorse Boskat met de wilde bobkatten. Dat is echter niet meer te achterhalen.

Dikke vacht

De Maine Coon is niet alleen groot, hij heeft ook een zeer dikke vacht. Die vacht is waterafstotend en dat komt goed uit, want hij houdt van water, in tegenstelling tot de meeste andere kattensoorten. De dikte houdt de kat warm. Wat opvalt zijn de pluimpjes aan de oren en de lange haren in diezelfde oren. De vacht is lang aan de flanken, met een dikke kraag, al zijn de kop en poten minder dik behaard. De staart mag er zeker zijn, kwa haar en dikte. Het is een volle staart. Het ras is erg gewild en doet het momenteel goed bij de kattenshows. Als je daar graag aan meedoet, is een Maine Coone een aanrader.

Vriendelijk

De Maine Coon staat bekend als erg vriendelijk. Hij wil graag bij je zijn. Ze zijn sociaal en intelligent. Er zijn exemplaren die kunnen apporteren. Je kunt ze ook andere trucjes leren. Geen wonder dat ze populair zijn onder kattenbezitters. Ze zijn erg speels. Daarnaast zijn het uitstekende jagers. Gek genoeg is hun stemgeluid vrij zacht. Dat lijkt niet te passen bij de grootte van de Maine Coon, maar het maakt hem wel extra schattig. Je hebt er een hele goede, aanhankelijke kat aan. Reden genoeg om een Maine Coon kitten aan te schaffen.

Facebook