Een kat om te knuffelen

Veel mensen willen een kat als knuffeldier. Lekker warm op schoot, gezellig op de bank. Maar wat wil de kat zelf? Dat verschilt nogal. Bekijk daarom vooraf welke rassen daar het meest geschikt voor zijn. Hier is een lijst met een aantal soorten die erg aanhankelijk zijn en graag bij je liggen. Het zijn voorbeelden want er zijn meer soorten geschikt.

De Pers

Dit is met zijn dikke vacht en schattige ogen een aanrader. Regelmatig komt hij uit eigen beweging zelf bij je liggen. Het is ook een schatje om te zien. Geen wonder dat het ras zo populair is.

De Egyptische Mau

De Egyptische Mau is een gevlekte kat die in staat is om zijn staart te kwispelen. Daar houdt de vergelijking met de hond wel op. Het is een prima schootkat. Bijkomend voordeel is dat hij goed met andere katten overweg kan.

De Cornex Rex

Met zijn ovalen kop en spitse lange oren is de Cornex Rex een apart soort kat om te zien. Het karakter is echter zeer sociaal. Ze spelen graag en knuffelen is een prima bezigheid voor hen.

De Maine Coon

Een groot ras met een hele dikke vacht. Zeer lief en aanhankelijk. Ze zien er erg mooi uit met hun volle staart en warme haren. Nadeel is het grote gewicht dat op je schoot ligt.

De Siamees

Kenmerkend voor de Siamees zijn de donkere poten en kop. Het geeft het dier wel een mooi karakteristiek uiterlijk. Kwa karakter zijn het speelse en aanhankelijke huisdieren die zeer loyaal aan je zijn.

De Blauwe Rus

Dit is een wat eenkennig ras. Ze geven zich niet snel aan een vreemde, maar ze kunnen zich sterk aan je hechten. Daarvoor moeten ze eerst aan je wennen. Als je hen voor je gewonnen hebt, blijkt dat ze lieve schootkatten zijn.

Facebook