Een Bengaalse kat: waarom wel en waarom niet

De Bengaalse kat is een relatief nieuw kattenras. Een leuk ras dat erg gewild is. Helaas ook gewild door kattendieven. Aangezien het ras nogal prijzig is, kunnen ze daar goede zaken mee doen. Dat moet je niet tegenhouden om een Bengaalse kat te kopen, want je hebt er een uitstekende vriend aan.

Karakter

Een Bengaalse kat heeft een specifiek karakter. Bekijk dus eerst goed of dit het ras is dat bij jou past. De Bengaal is erg aanhankelijk en ook erg actief. Hij loopt veel achter je aan en wil constant spelen. Waar je ook gaat of wat je ook doet, hij is er bij. Hij vraagt veel aandacht en in veel gevallen ben jij het eerder moe dan hij. Het is geen kat die graag alleen is. Besef dus goed wat je in huis haalt. Hij kan er slecht tegen als hij de hele dag alleen is. Twee Bengalen vormen een prima koppel, dat elkaar volop bezig houdt. Ze willen echt een speelkameraad, en het is de vraag of een kat van een ander ras daar goed bij past. Dus vandaar dat het aan te raden is om er twee te nemen.

Geen knuffelpoes

Het feit dat de Bengaalse kat veel aandacht wil, betekent niet dat het een knuffelkat is. Hij wil vooral spelen. Daarnaast is het koppig ras: ze weten wat ze willen en dat maken ze goed duidelijk. Bereid je voor op hun sterke wil. Je kunt ze wel dingen aanleren als je dat maar consequent blijft doen.

Een Bengaal in huis?

Als je overweegt om een Bengaal in huis te halen, is de vraag vooral: wat wil je voor soort kat? Als je veel leven in huis wilt, en veel tijd aan hen wilt spenderen is het een goede keus. Wil je een poes die vooral rustig op schoot zit, dan moet je een ander ras aanschaffen.

Op zoek naar aanbieders van dit ras? Bekijk de categorie op de website!

Facebook