Wat is een kattenverzekering?

wat is een kattenverzekering
Het aanschaffen van een kat is natuurlijk heel erg leuk. Naast alleen lekker knuffelen krijg je natuurlijk ook nog andere verantwoordelijkheden. Een daarvan is namelijk de kat goed verzorgen. Daarmee wordt niet alleen bedoelt dat je de kat elke dag eten moet geven, maar ook dat de kat naar de huisarts gaat als er medisch iets niet helemaal in orde is. Het aanschaffen van katten wordt vaak onderschat. Heel vaak worden er namelijk katten aangeschaft zonder dat er rekening mee is gehouden hoeveel kosten erbij zouden kunnen komen kijken. Omdat die bedragen vaak niet helemaal betaalt kunnen worden door de eigenaren van de beestjes, zijn er kattenverzekeringen opgericht om een deel van de kosten op zich te nemen. Zo’n verzekering zorgt er namelijk voor dat de medische kosten van jouw kat vergoedt worden. Dit is erg fijn en zo krijgt jouw kat de allerbeste zorg die hij of zij moet hebben.

Hoe sluit ik een kattenverzekering af?

Het is tegenwoordig erg makkelijk om een kattenverzekering af te sluiten. Zo’n verzekering kan snel en gemakkelijk op het internet worden afgesloten. Er zijn verschillende sites waarop de verzekeringen met elkaar vergeleken kunnen worden. Zo vind je precies de verzekering die jouw kat nodig heeft! Als je uiteindelijk een goede kattenverzekering hebt gevonden, kun je de verzekering gewoon via het internet afsluiten. Zo gemakkelijk kan het dus zijn!

Een kattenverzekering, aan te raden of niet?

Of een dierenverzekering nou aan te raden is of niet ligt aan jou. Als jij alle zaakjes financieel gewoon op orde hebt, is het niet perse nodig, omdat je zelf alle kosten gewoon zou kunnen betalen. Als jou financiƫle situatie niet helemaal stabiel of op orde is, en je al die kosten die erbij zouden kunnen komen kijken niet kunt betalen, kun je het beste wel een kattenverzekering afsluiten. Wil je toch geen verzekering afsluiten, dan kun je bijvoorbeeld maandelijks een bedrag apart zetten voor eventuele kosten die kunnen opduiken. De beste keus is meestal toch wel om een kattenverzekering af te sluiten. Als je niet zoveel budget hebt, kun je een goedkope kattenverzekering nemen.

Belangrijk bij het afsluiten

Bij de meeste kattenverzekeringen is het zo dat je kunt kiezen voor een basisdekking die gewoon de standaard zorg dekt. Wat die basisdekking precies inhoudt, verschilt per verzekeraar.
Vind je alleen een basisverzekering bij niet genoeg, dan kun je deze nog opvullen met losse modules. Deze modules bestaan bijvoorbeeld uit zorg voor het gebit, castratie of sterilisatie. Het kan ook zo zijn dat deze dingen wel bij de basisdekking horen, maar dat verschilt. Dat is niet het enige, je kunt er namelijk ook een crematie voor je kat bij verzekeren. Het is dus erg belangrijk dat je voor het afsluiten van de verzekering eerst even goed de polisvoorwaarden en dekking checkt op de site van de verzekeraar.
De verzekeraars passen ook een eigen risico toe of worden behandelingen voor een bepaald percentage vergoed tot een maximum bedrag per jaar. Ook passen de verzekeraars allemaal een wachttijd van dertig dagen toe. Mocht er in die tijd toch een ongeval gebeuren, dan maken ze wel uitzonderingen. . Ook is het nog even belangrijk om te checken of de verzekeraars bepaalde kattenrassen uitsluiten.

Facebook