Moet ik mijn kittens verzekeren?


Wil je een paar lieve kittens gaan kopen of heb je ze al een warm mandje gegeven? De vraag is heb je ook nagedacht over het wel of niet verzekeren van de kittens. Hoe leuk deze nieuwe huisdieren ook zijn je kan altijd voor onverwachte (dierenarts) kosten komen te staan. Kan of ga je dat zelf allemaal betalen of is het verstandiger om een kattenverzekering af te sluiten.

Een lief kitten wordt ook een oude kat

Hoe schattig en lief de kittens ook zijn het brengt altijd de nodige kosten met zich mee. Daarnaast kan je ook zomaar ineens voor onverwachte kosten komen te staan. Want ook een kitten kan ziek worden. Waardoor je wellicht met extra dierenarts kosten te maken krijgt.
Bovendien een kitten wordt uiteraard bij leven en welzijn een oude kat. Maar voor een oudere kat zorgen betekent dan ook vaak wat extra medische kosten. Nu denk je misschien dat is nog zo ver weg. Maar toch moet je daar nu al over na gaan denken.

Eigen geld of een verzekering afsluiten?

Je kan natuurlijk zorgen dat je eigen geld apart zet. Mocht je voor de kittens onverwachte kosten moeten maken dan kan je dat hiervan betalen. Maar je weet nooit hoe vaak en hoeveel er precies nodig is. Het komt altijd onverwacht. Daarnaast ga je er natuurlijk vanuit dat de kittens gezond zijn maar stel dat ze een allergie onder de leden hebben.
Maar het kan ook voorkomen dat de katjes toch van kleins af aan al de nodige medicatie moeten nemen. Het zijn van die onvoorziene zaken die je toch een hoop geld kosten. Een verzekering afsluiten als je kat echt al iets mankeert is iet lastiger. Daarom kan je beter zodra je de kittens in huis neemt een dieren verzekering afsluiten. Dan kom je ook nooit voor vervelende verrassingen te staan als het gaat over dierenartskosten.

Bekijk goed de voor en nadelen van een verzekering

Twijfel je of je een verzekering af moet sluiten voor de kittens? Dan kan je een paar dingen doen. Stel jezelf eerst de vraag Heb ik genoeg financiƫle middelen of ben ik bereid om alle onverwachte (medische) kosten zelf te betalen? Is het antwoord nee? Dan ga je op zoek naar een verzekering. Zet voor jezelf ook even de voor en nadelen van een verzekering voor je kittens op een rijtje. Het is ook belangrijk om verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken. Kijk daarbij goed naar de voorwaarden, de dekking en de kosten. Met al deze informatie kan je een goede beslissing maken over het wel of niet afsluiten van een verzekering voor de kittens.

Facebook