Je hond en kat vrienden laten worden, zo doe je het!

Het oude gezegde dat katten en honden niet samen kunnen leven, is niet waar. Je kunt een hond en een kat onder een dak hebben, die niet alleen elkaar tolereren, maar ook genieten van interactie en deel uitmaken van het gezin.

Maar er is nog wel enige voorbereiding waarmee rekening moet worden gehouden; Dus als je een kat en een hond hebt en ze het niet met elkaar kunnen vinden, of als je erover denkt om een ​​ander huisdier bij je thuis te introduceren, deze tips gaan je helpen.

Honden en katten zijn beide complexe dieren, met emotionele behoeften die gemakkelijk van streek kunnen raken om angst te veroorzaken. Wanneer een hond en kat voor het eerst aan elkaar worden voorgesteld, zullen de dieren, als de situatie angstig is, met elkaar omgaan met negatieve gevoelens. Het zal daarom veel moeilijker zijn om hen aan te moedigen zich te binden. Er moet echter worden opgemerkt dat zelfs als dit gebeurt, de negatieve associatie met geduld en toewijding kan worden teruggedraaid.  Hoe jonger de dieren zijn, hoe sneller ze zouden moeten groeien om elkaar te vertrouwen.

Een hond introduceren

Katten kunnen erg territoriaal zijn, zo erg zelfs dat ze, als ze gedwongen worden, tot de dood kunnen vechten over hun directe territorium wanneer ze andere katten tegenkomen. Als je een hond in huis haalt en je hebt al een kat, dan moet je dit zo doen dat jouw kat niet het gevoel heeft dat zijn territorium wordt bedreigd. Probeer de hond weg te houden van “voornaamste” gebieden waar je kat de neiging heeft om te slapen of zich te verstoppen. Dit zijn de plekken die jouw dier het meest zal beschermen. Houd bij het introduceren van uw hond hem / haar aan de lijn en zorg ervoor dat je poezenbeest voldoende ruimte heeft om het gebied rond de hond te verlaten als hij daar behoefte aan heeft.

Een kat introduceren

Houd je nieuwe kat een dag of twee in een andere kamer dan je viervoeter. Zorg ervoor dat je nieuwe vriend speelgoed heeft, een slaapplaats en alles wat hij nodig heeft om die korte tijd gelukkig te zijn. Hierdoor wordt de geur van de kat een vertrouwd facet van jouw huis voor je hond. Als je kat de hond eenmaal heeft gehoord, maar ontspannen lijkt en de kamer wil verlaten, is dat een teken dat hij meer zelfvertrouwen heeft. Als je het vertrouwen van je kat hebt verdiend, houd het dier dan in je armen en laat je hond op zijn / haar eigen tijd langskomen.

Hij / zij zal uiteindelijk nieuwsgierig zijn en zal naderbij komen om zijn nieuwe vriend te ruiken. Dit helpt uw ​​hond om een ​​verzonden, de belangrijkste vorm van communicatie bij honden, te associëren met uw nieuwe kat.

Leuke speeltjes

Natuurlijk wil je voor je nieuw huisdier een leuke speeltjes of lekkere snoepjes kopen. Zo voelt je dier zich nog beter thuis. In de online dierenwinkel van Mr. Animal vind je alles om jouw viervoeter een warm welkom te geven!

Facebook